Как да изберем между еднократен код или клиентски номер

Тук ще обясним подробно разликата и предимствата на двата метода, с които можете да купувате биткойни от нас, а именно:
Покупка чрез Клиентски номер
Покупка чрез Еднократен код

##КЛИЕНТСКИ НОМЕР
Клиентският номер е уникално десет цифрено число, което отговаря на вашия биткойн и имейл адрес. Можете да създавате произволен брой клиентски номера в crypto.bg. Забележете обаче, че макар биткойн адресът ви в портфейла да се сменя след всяко плащане, то няма нужда да създавате нов клиентски номер, ако ще купувате биткойни към портфейла си. Ако не сте напълно наясно за връзката между биткойн портфейл и биткойн адресите в него, ви съветваме да прочетете статията за това тук: Биткойн плащания с портфейла Jaxx.io (същата логика важи и за всеки друг биткойн портфейл).

След като ви издадем веднъж клиентски номер, вие можете да внасяте левове по него в касите на EasyPay, устройствата на КешТерминал, чрез банков превод по нашата сметка в Първа инвестиционна банка или чрез кеш вноска по тази сметка в клон на банката.

За упътване как се процедира точно с EasyPay и CashTerminal, кликнете на линковете в горния параграф. За банковите преводи пишете в основанието на превода или на вноската на каса “Покупка на биткойн по клиентски номер 1234567890”

##Предимствата на поръчките с ЕДНОКРАТЕН КОД
Ползвайте покупка с еднократен код, само ако искате да платите с ePay или ако искате да се възползвате от нашата услуга за фиксиране на курс при банково плащане. Основното предимство на покупка с еднократен код е за клиентите ни, които имат сметка в друга банка и искат да закупят биткойн чрез банков превод към нашата сметка в ПИБ. Както знаете, тези преводи отнемат часове, дори дни, ако се случат почивни. В това време курсът на биткойн може да се промени значително и клиентът да получи доста различно количество биткойни, от това, което е заявил.
Когато изберете плащане с еднократен код, вие ще имате възможност да фиксирате курса непосредствено след създаването на поръчката. Ние ще купим биткойните за вас веднага и ще ви ги пазим, докато получим левовото плащане.

За всички условия по тази функционалност, прочетете
Възможност за фиксиране на курс при покупка по банков път