Купете биткойн с Cash Terminal

Вече може да купите биткойн в България чрез който и да е от хилядите автомати на CashTerminal в страната. За целта трябва еднократно да свържете вашия биткойн адрес с клиентски номер в системата на Crypto.bg.

Покупката след това е доста опростена: отивате на някой автомат, избирате Други услуги, Crypto.bg, въвеждате клиентския си номер, вкарвате банкноти и/или монети и малко след това равностойността на сумата ще бъде преведена в биткойни към вашия биткойн адрес.

##Предимства на CashTerminal
Таксата на CashTerminal е по-ниска от тази на EasyPay (1.2% срещу 3%) и не изисква всеки път да правите нова поръчка през Crypto.bg. Също така, ако купувате в работно време през деня, поръчката ви ще се изпълни много по-бързо от 45-те минути, с които са забавени плащанията през EasyPay.

Ето как стават покупките посредством CashTerminal и Crypto.bg:

1. Свържете биткойн адреса си с клиентски номер в Crypto.bg

Това става посредством бутона “Многократен Клиентски номер” и следване на стъпките. Тук ще откриете подробно описание на процеса: Как да купим биткойни чрез Клиентски номер?

Накрая ще видите следния екран, а също така ще получите и имейл:

2. Плащане на терминал

Винаги когато искате да заредите биткойни по този биткойн адрес, трябва само да отидете до най-близкия терминал и да изпълните следните стъпки:

  • Изберете Други плащания -> Crypto.bg от началния екран на терминала

  • Въведете клиентския си номер (шест или седем цифрен)

  • Потвърдете моментната цена и биткойн адреса, който ще зареждате

  • Вкарайте банкнотите (може да поръчате дори и за няколко стотинки)

  • Натиснете бутона ПЛАТИ

  • Изчакайте отпечатването на разписка за покупката

Ако поръчвате през работни дни в работно време, биткойните ще постъпят по сметката ви минути по-късно. Ако поръчвате в по-необичайни времена, забавянето може да е по-голямо. Надяваме се да премахнем това забавяне напълно, след като се убедим, че всичко по интеграцията е изрядно.

##Лимити
Максималната сума, за която може да купите биткойн, е 10 000 лева. Ако имате нужда от повече биткойни, просто направете повече от една поръчка.

##Собствени клиентски номера
Ако искате да запазите клиентски номер по избор (10 цифрен), пишете ни на help@crypto.bg като укажете желания от вас номер и биткойн адрес, който да отговаря на него. Услугата струва 0.0005 биткойна (около 5 лева), като целта не е да забогатяваме от нея, а да предотвратим спама.

Ако имате въпроси, може да се свържете с нас по телефон, имейл или да зададете въпроса си като коментар в тази тема.

Хрумна ми нещо като ви гледах интерфейса: защо не направите и-мейл полето незадължително, може и да питате дали потребителят е сигурен, че НЕ иска имейл тракинг?
Например в следната ситуация, искам да заредя накакъв биткойн адрес за определено плащане и си генерирам номер от системата ви, плащам си през терминала и после си прехвърлям биткойните. След вереме си генерирам друг биткойн адрес за друго плащане и тогава какво правя? Ако ви дам същия мейл вие презаписвате ли го с новия номер? И реално за какво ми е изобщо този мейл, аз ще видя дали имам входяща транзакция и без това и ако нямам мога да ви контактна с моя биткойн адрес.
това е просто едно нещо което забелязах на пръв поглед :wink: само въпросопредложение :smile:

Да, мислим го за следващата версия…
Можеш да ползваш услуги като
https://www.guerrillamail.com/ или www.tempinbox.com/
където има само получаване и може да си измисляш каквито искаш имейли дотогава :smile:

Като абсолютен новак съм наистина благодарен за съществуването на CRYPTO и HASH , затова си позволявам добронамерено да посоча това противоречие:
- “Вкарайте банкнотите (може да поръчате дори и за няколко стотинки)” ,
а няколко реда по-надолу- "Минималната сума, за която ще изпращаме биткойни, е 40 лева."
Разбира се че нормален човек не би се заблудил но ,както се доказва от броя на подмамените(преди години), “the sheeple” са мнозинство(особено на страница на бълг.език).
От друга гледна точка може би е време за update на снимките и screenshots в инструкциите :wink:

Поздрави

Прав си - много бързо се мени всичко и не ни стига време…

Все пак трябва да знаете, че една биткойн транзакция струва почти 5 лева вече, така че може да купите биткойн и за 10 лева от кеш терминал, но ще платим 5 лева в такси за мрежата и ще получите биткойн за 5 лв… Колкото и да е як биткойн, не си заслужава да се купи с 50% комисиона :slight_smile:

Иначе си прав за текстовете, дано намерим време скоро да оправим всичко :slight_smile:

Мерси ти за обратната връзка

Здравей Стамен, бих искал да те попитам дали мога да купя биткойн от кештерминал и да ми бъде преведен в акаунт на Kraken без да имам портофейл като Jaxx. Бях пуснал 2.60лв вчера, но не виждам в акаунта ми в кракен никакви транзакции да са се случвали. Ще се радвам да ми помогнеш, защото искам да вложа 300-400лв, но ме е страх че няма да се преведат и ще ги изгубя. Мерси предварително !

Разбира се, че може - няма смисъл да минава през JAxx

Като си пуснал 2.60, ние не сме ти пратили койни, защото разходите за биткойн транзакцията са около 4 лв

Пробвай спокойно с 200 - 300 лв и ще стане :slight_smile:

Щом са около 4 лева, ако вложа 24лв ще получа 20 лв. -> 0,0021BTC? При 100 лв. пак ли е 4 лв. таксата?

да, таксата в биткойн не зависи от сумата битокойни/левове… има доста инфо дори в този фоурм, защо това е така

Каква е в момента минималната сума за покупка през Cash Terminal?