Как да продадем биткойни в сайта crypto.bg?

Продажбата на биткойни в сайта се случва в няколко прости стъпки, които са описани по-долу:

Старт на операцията

От началната страница на crypto.bg започвате с бутона “продайте биткойн”:

Количество биткойн за продажба

На следващата стъпка трябва да изберете колко биткойни искате да продадете. Минималното количество е 0.01 и за целите на този пример ще ползваме тази стойност. Ако предпочитате, може да вкарате сумата в лева, за която искате да продадете биткойни. Необходимото количество биткойни, което трябва да пуснете за тази сума, ще бъде автоматично изчислено според актуалния курс “купува” на сайта:

Метод за изплащане на левовете

Сега трябва да изберете как желаете да получите левовете от продажбата. Сайтът поддържа три начина:

  • на каса на Еasypay;
  • онлайн през Еpay.

В зависимост кой разплащателен метод сте избрали на тази стъпка, в следващата трябва да въведете съответните данни. Ето подробности за всеки един от тях:

EasyPay

Ако искате да получите парите в кеш на каса на EasyPay, трябва да ни дадете трите си имена и ЕГН-то на получателя (който може да бъде всяко лице над 18 години). Касите на EasyPay са над 2500 на брой в цялата страна, карта може да намерите тук.

Плащане по КИН в сметка в ePay

Ако искате да получите левовете моментално и без комисиона по сметката ви в ePay, трябва да ни дадете само КИН номера си в ePay и имейл за връзка. Забележете, че за да получавате суми над 300 лв, трябва да имате акаунт трето ниво в ePay. За да постигнете това ниво, трябва да отидете еднократно в офис на EasyPay и да покажете личната си карта, плащайки един лев за услугата.

Сверка на данните

След като сте въвели данните за плащане на левове, на следващия екран ще видите всички подробности около предстоящата сделка. Моля уверете се в тяхната коректност и после изберете бутона “Продавам …”:

Продажба по клиентски биткойн адрес

Ако желаете да продадете биткойните си по моментния курс и в бъдеще да не ви се налага да посещавате отново crypto.bg и да генерирате поръчки, трябва да оставите тикчето в полето “Автоматично преизчисляване при промяна в курса”.

При натискането на бутона “продавам” ще се генерира уникален биткойн адрес, асоцииран с избрания от вас метод за изплащане и записаните от вас данни:

Този метод ви дава възможност многократно да изпращате биткойни към един и същ адрес и всеки път нашата система автоматично да генерира поръчка от ваше име.

Продажба чрез еднократна поръчка

Ако искате да направите еднократна продажба и не се нуждаете от клиентски биткойн адрес, премахнете тикчето от полето за Автоматична рекалкулация и продължете напред.

Последното, което ще трябва да направите, е да ни пратите биткойните на уникално създадения за тази транзакция биткойн адрес. Може да копирате нашия биткойн адрес като натиснете бутона КОПИРАЙ? и след това натиснете Ctr-C или да използвате QR кода, за да извършите плащането:

Статус на плащането

След като засечем плащането в блокчейна на биткойн (до няколко секунди), ще ви се покаже следния екран:

В дясната половина стои същественото по състоянието на продажбата:

Брой потвърждения в блокчейн: преди да пуснем левовете, ще изчакаме едно потвърждение в блок веригата на биткойн. По принцип това трае средно 10 минути, но понякога може да отнеме и до 30-40… За да си подсигурите бързо изплащане на левовете, винаги пускайте биткойните към нас с най-високата възможна такса.

Статус на плащане: - когато тук се изпише Платено, значи левовият превод на ваше име е нареден и може да бъде изтеглен по всяко време от каса на Изипей. Трансферите към ePay се появяват почти моментално във вашия акаунт.

Крипто транзакция: Ако кликнете на линка, ще може да проверите статуса на биткойн транзакцията в блокчейна на биткойн и съответно броя потвърждения.

Известия по имейл

За развитието на поръчката ще ви уведомяваме своевременно по имейл. Ако всичко е наред, ще получите общо три имейла:

  • първият имейл съдържа всички въведени от вас данни за продажбата, както и биткойн адреса и количеството биткойни, които очакваме на него;

  • вторият имейл ви уведомява за засечено плащане в блокчейна на биткойн;

  • третият имейл потвърждава изплащането на левовете.

От тези мейли може да вземете и уникалния номер на вашата поръчка в системата на Crypto.bg и да проверите статуса ѝ по всяко време, както е показано на следния линк: Проверка статус на поръчка в crypto.bg

Ако имате други въпроси относно продажбата на биткойн в crypto.bg, може да ги зададете като отговор на тази тема. Ако искате да прочетете подобно упътване и за покупка на биткойни, моля кликнете на следния линк: Как да купя биткойн посредством Crypto.bg

2 Likes
1 Like

В първия имейл получих данните за поръчката и виждам -"Такси по биткойн транзакцията: 0.0012 BTC "- съответно не пратих койни.
Аз такса за транзакцията щях да платя на BTC системата, при пращането от моя портфейл към вас(примерно0,0007),
та моля обяснете за каква такса от 0,0012 става дума ?
ПС- и поне махнете “(по настоящем 0.001 биткойна, което е около $1).” че вече представлява голямо подвеждане при днешните цени !!! защото при въпроси ни насочвате тук :unamused:

Здравей,

Много съжалявам за късния отговор - ето тук сме описали какво предприехме наскоро спрямо биткойн таксите при покупка на койни от нас: За биткойн таксите при покупка от нас

Надявам се, че ще ни разберете, като с удоволствие ще отговорим на всички ваши въпроси, ако не сме описали достатъчно добре за какво става въпрос.

Бла бла- темата в която съм задал въпроса е:Как да ПРОДАДЕМ биткойни , а вие ми отговаряте с описание на "биткойн таксите при покупка на койни от нас"
За да Ви продам БТК аз плащам на “копачите” такса за транзакцията между моя и Вашия адрес.
Та така- защо в имейл относно продажба( ОТ МЕН КЪМ ВАС) има ред - "Такси по биткойн транзакцията: 0.0012 BTC "?

Да, извинявай, не съм прочел правилно…
Разбира се, че не начисляваме такси за транзакцията при продажби към нас. Явно това изречечение е останало незабелязано в някой от нашите темплейти, би ли ни казал точно кой мейл, защото за тествах и трите метода за продажба и не видях такова изречение?

Оправих подвеждащата цена по-горе. Мерси за feedback-а

общо са 3 имейла от 2 поръчки:
дата: 03.06.2017 13:58
от: help@crypto.bg
до: a.s.georgiev@abv.bg
Поръчка номер b1dc2a
Регистрирана е нова поръчка за обмен на криптовалута в Crypto.bg
Детайли за поръчката:
Тип сделка: продажба
Тип валута: bitcoin
Обменен курс: 4312.413402
Сума крипто: 0.0232
Сума лева: 100.05
Такси по плащането: 0.0
Такси по биткойн транзакцията: 0.0012 BTC

дата: 03.06.2017 15:48
от: help@crypto.bg
до: a.s.georgiev@abv.bg
Поръчка номер cacd21
Регистрирана е нова поръчка за обмен на криптовалута в Crypto.bg
Детайли за поръчката:
Тип сделка: продажба
Тип валута: bitcoin
Обменен курс: 4312.413402
Сума крипто: 0.024
Сума лева: 103.5
Такси по плащането: 0.0
Такси по биткойн транзакцията: 0.0012 BTC
Крайна сума в лева: 103.5

дата: 03.06.2017 15:56
от: help@crypto.bg
до: a.s.georgiev@abv.bg
Поръчка номер cacd21
Статусът на поръчката Ви към crypto.bg е обновен: поръчката е финализирана.
Детайли за поръчката:
Тип сделка: продажба
Тип валута: bitcoin
Обменен курс: 4312.413402
Сума крипто: 0.024
Сума лева: 103.5
Такси по плащането: 0.0
Такси по биткойн транзакцията: 0.0012 BTC
Крайна сума в лева: 103.5

странно наистина, сега направих една тестова, не ми излезе, ще го пусна на прогрмаистите… Мерси :slight_smile:

:wink: Знам че е мрънкане и може би вече е поправено,но все пак някой трябва да посочва пропуски
Поздрави и успех

1 Like

Здравейте ! Може да прозвучи тъпо,но до сега само съм вкарвал пари чрез EasyPay :smiley: ,та…продадох си няколко биткойна и плащането е вече потвърдено,пристигна имейл,който ми казва,че парите ми са заявени за плащане чрез EasyPay,въпроса ми е трябва ли да получа някакъв код или отивам с личната карта там(EasyPay),казвам,че имам превод и ми дават парите? Мерси предварително !

отиваш с лична карта и казваш че чакаш пари и си готов :slight_smile:

Здравейте опитах да продам малка сума БТК ,но не се получава .Въвеждам количество ,сметка в ПИБ и не ме допуска по нататък.

колко малко - поне 0.01 биткойна?

sled kolko vreme polu4u potvrajdenie ako ne te zatrudqva da mi kaje6 mersi

Здравейте, вчера направих транзакция с номер 273ed2 към ePay, но все още нямам потвърждение, това е защото е направена в неделя или ?

Здравейте, не откривам коментар за това с кои трейд-сайтове работите (или работите с всички?).
Например, при продажба на биткоин към вас , може ли това да стане от сайтове като coinbase, Etoro, Avatrade и други ? Извинете, ако въпросът е глупав, съвсем отскоро съм в “играта”. :slight_smile:

работим с кракен, вярно е че напоследък курсът е по-нисък там, но е временно - ползвайте го за покупки - защо си продавате биткойните си остава загадка :slight_smile:

Не разбрах последното Ви изречение … Защо да е загадка ? Става въпрос за продажба в даден момент , което не означава сега.

Направи ми впечатление че трябва да имам ниво 3 за да получавам суми над 300 лв в Easypay. В имейла ми получих трети имейл от вас за финализирана поръчка, но нямам регистрация в Easypay тоест и ниво 3. Това ще е проблем ли за получаването на сумата или автоматично ще го получа като отида на касата.

За трето ниво потребител в епай се изисквада отидеш на каса на Easypay с лична карта и да индифицираш след това макросметката става 20000лв,вчера бях на една от касите и една баба ме обслужи системата почти веднага ме беше ъпдейтнала