Как да получим пари по банков път?

През последните месеци българските банки все повече започват да отказват преводи, свързани с покупко-продажба на криптовалути, поради което се наложи да заработим единствено с Cashterminal, Easypay и ePay. Това обаче не означава, че няма вариант да получите парите от продажбата си в личната си банкова сметка. В този пост подробно ще опишем именно този процес.

Преди да пристъпим към същинската част, трябва да уточним, че ще е нужно да имате Микросметка в ePay.bg и да бъдете трето ниво потребител при тях.
Ако сте на по-ниско ниво, трябва да се отбиете до офис на ePay или каса на Easypay и само срещу документ за самоличност и заплащането на малка такса (1 лев), ще се превърнете в потребител от най-високо ниво, което ще премахне лимитите на вашия акаунт и ще можете да получите до 30 000лв. по своята Микросметка.

След това ще трябва да регистрирате поръчка за продажба на Crypto.bg и да изберете ePay, като опция за получаване на парите от продажбата.

Тук ще откриете подробно описание на процеса по продажба: Как да продадем биткойни на Crypto.bg

След продажбата на биткойните и постъпването на парите по вашата Микросметка, преминаваме към най-важния момент - прехвърлянето на парите от ePay към банкова сметка.

Първо, трябва да влезете в своя ePay акаунт. След което, от основното меню трябва да изберете опция “Преводи”, след това от подменю “Банкови преводи”, трябва да се избере опция “Към физически лица и фирми”.

Това ще ви отведе към следният прозорец:

Тук трябва да попълните информацията за получателя на парите - ваши или на друго лице. В случая ние изпращаме парите от личната си Микросметка към личната си банкова сметка.

Таксата за подобен превод е 0.80 лв. и не зависи от сумата, която се изпраща. За изпращането на 30 000лв. таксата отново ще бъде 0.80 лв:

След попълването на всички полета, трябва да натиснете бутона “Преглед”, което ще ви отведе към последната стъпка, при която трябва да въведете своята парола, за да потвърдите нареждането на сумата.

При правилно въвеждане на паролата ще видите следния екран, който потвърждава успешното изпращане на средствата към посочената от Вас банкова сметка:

Имайте предвид, че ePay трябва да обработи заявката за банков превод, след което да пуснат превод от един от публичните си IBAN-и в ЦКБ към вашата сметка, което води до забавяне и често тези преводи отнемат поне 24 часа, за да бъдат отразени в сметката получател.