Как да си купим биткойни от сайта crypto.bg?

Ако сте нов потребител, преди всичко ще имате нужда от удобен и подходящ биткойн портфейл. Силно ви препоръчваме безплатния и много удобен биткойн портфейл от Jaxx.io.


Ето как можем да заредим нашия биткойн портфейл посредством crypto.bg:

От началната страница избираме големия червен бутон “купете биткойн”:

На следващия екран трябва да направите избор между покупка с Клиентски номер или Еднократен код:

Моля ви прочетете внимателно следните обяснения, за да можете да се възползвате в максимална степен от услугите ни.

Многократен КЛИЕНТСКИ НОМЕР

Ако сте нов потребител и купувате за първи път, изберете червения бутон за регистрация на МНОГОКРАТЕН КЛИЕНТСКИ НОМЕР. Това е десет цифрен код, който ще “свържете” с вашия биткойн и имейл адреси. След като внесете пари по този код, системата ще закупи биткойни по актуалния към момента на плащането курс и ще ги изпрати на свързания с него биткойн адрес. Ще получите и известие по имейл адреса за всички данни по покупката. С клиентски номер можете да платите чрез банков превод, в брой в клон на ПИБ, кеш в устройство на КешТерминал или на каса на Изипей. Клиентският номер няма валидност и можете да го ползвате многократно за закупуване на биткойни по регистрирания биткойн адрес. За всеки нов биткойн портфейл, който ползвате, трябва да регистрирате нов Клиентски номер. Вижте подробни разяснения как функционира покупката с Клиентски номер можете да прочетете тук:

Как да купим биткойн чрез КЛИЕНТСКИ номер?

здравейте, за първи път искам да купя биткойнс. Прочетох упътванията за еднкоратен код и клиентски много кратен номер, обаче как да получа биткойн адреса си? Откъде се генерира той, нещо не разбирам

Извинявам се, ако това е неподходящо място за подобен въпрос, но реших да направя едно пробно зареждане през Cashterminal от 2 лева, тъй като ми беше за първи път. Бях останал с впечатлението, че таксата е 1,2%, което може би е било грешно. Подобно на очакванията ми, Jaxx Wallet-a си седи празен, а по-важното - на бележката пише, че “Вие заредихте -0.0014 BTC na **********”. Това означава ли, че има фиксирана такса, която едва ли не е струвала 3 пъти повече от парите, които се опитах да вкарам?

Здравей,

Само таксата да ти изпратим тези 0.0014 биткойна струва около 3-4-5 лева - вж тук: За биткойн таксите при покупка от нас

За това и системата нищо не е пуснала.

Преди време, направихме опит да вдигнем минимума на 40 лв - Mинимум 0.01 биткойна при покупка от EasyPay. CashTerminal е единственият вариант за по-малки суми - но хората нададоха такъв вой, че го отменихме - мисля обаче да вдигнем прага на 100 лв.

Ако си в София, мини да ти върнем двата лв…

Благодаря, но ще ги прежаля.
Именно на темата за отменения минимум имаше коментар, че ресто от 3-4 лева отивало в биткойн, а и при условие, че подобна сума изобщо се приема, се получи недоразумение. Просто доизяснявам…
Едно не ми стана ясно, обаче - решили сте при неодобрение да не поставяте праг, а сега напротив такъв, който е в пъти повече?

какво имаш предвид с “неодобрение”…

проблема на кеш терминал е, че ние и да имаме лимит, не можем да го наложим, защото като сложш 5 лв, няма как да ти ги върне…

Здравейте,
Нов съм тук, и има нещо, коеот не откривам. Имам някаква криптовалута в чужд портфеил (COINBASE) и искам да я продам през Вас. Как може точно да стане това ? Какъв е процеса?

Ако изпратя например 0.1 BTC колко реално мога да получа след таксите в банкова сметка ?

Да, няма никакъв проблем - пускаш към нас (продажба на биткойн) и ще ти пратим 0.1 по курс купува от сайта минус 1.1 лева за банковата транзакция :slight_smile:

Трябва ли да права акоунт при вас с нов Биткойн адрес, или ?

ето тук е обяснено колко лесно става продажбата:

при нас няма регистрация или друго… просто 3-4 клика

Здравейте,

Ако ползваме Jaxx портфейл ще може ли да се ползва Многократен Клиентски Номер? Нали при този портфейл се генерира нов адрес при всяко получаване на coins или просто, ако използваме Многократен Клиентски Номер то монетите ще идват винаги в първия адрес? (както се подразбира - нов съм)

Здравейте искам да попитам от къде са по малки таксите през EasyPay или през Терминал. Тъй като искам да си купя BTC за 1800лв , а днес пробно пробвах през терминал с 20 лв и ми взе 3 лв такси ?

Здравейте,
В инструкциите ви пише, че при закупуване за първи път на коини от банкова сметка на стойност над 500 лв ще бъдат блокирани до 17ч на другия работен ден.

Въпросът ми е, дали това правило важи и за вътрешно-банков превод от моя сметка във ФИ банк във вашата?
Ако да, кой е най-бързият начин ако ми се наложи да купя 1 биткоин и за колко време става трансфера?

Благодаря

Да, важи за всякакви преводи. Ако койните са спешни, пишете на съпорта, за да ви кажем, как можем да ускорим плащането…

Здравейте гледам че биткойните тр да са в блокчайн има ли проблем ако мойте ги изспратя от Coinbase ?

Няма проблем :slight_smile:

Привет!
Възобновили ли сте продажбите през сайта, и ако да за колко време реално се получават биткойните в нашия портфеил?

Защо като се опитам да Ви пиша на имейла ми връща недоставена поща?

може ли скрийншот (снимка на екрана) на върнатия имейл :slight_smile:

Благодаря, работим по въпроса …