ПИБ спря сметките на всички биткойн търговци

7 Likes

А изтъкнаха ли причина за блокирането?

Може ли да се купува в момента от Битомат ?

“Проблемът не е в ПИБ, а в банковата система като цяло и тяхното решение е напълно разбираемо.”

@stamen, явно е ясно какъв е проблема. Би ли споделил с нас?

Ето го

Благодаря. Изниква един въпрос в мен обаче и може би отговор не е нужен. Защо чак сега…?

Най-вероятно се е случила някаква схема и чак сега са се усетили, че подобни неща са възможно… както и да е. Дано по-скоро измислят механизъм за подобни измами.

Отдавна има измами и загуби, затова и ние постоянно променяме правилата, заради които после редовните клиенти ни псуват. Предполагам, че вчера е станала солидна измама (не е била през нас), и чашата е преляла…

Да, със сигурност е станало нещо сериозно, за да се вземат подобни крути мерки. Поне има становище и както изглежда развитие в положителна посока.

Ще трябва да се направи нова платформа в която да могат хората да си продават и копуват един от друг.

1 Like

И банката да я няма толкова много в схемата.

В момента поне 4 фирми работят по платформи p2p и алтернатива на централизираните борси у нас. :wink:

А относно злоупотребите и измамите. Никой не им е виновен на измамените, че са малумни. Съжалявам обаче светът гаден. Все едно, като работиш за някой и ти дава жълти стотинки а изкарва от теб милиони не те мами. Обаче това се счита за законно. Изобщо цялата идея на закона не е да те предпази а да те зароби още повече и да ти пречи да се освободиш, да бъдеш РОБ ДО ГРОБ. Това със измамите е поредния предтекст с който се опитват да спрат нещо което няма инфлация, нещо което не могат да маниполират и нещо в което можеш да си държиш спестяванията и те да не си губят стойността.

1 Like

за манипулацията не съм много съгласен

Мислили сте като алтернатива - банки извън България ?
Утре може нито една банка тук да не иска да работи с криптовалута…

Е как ще го маниполират не могат да си напечатат биткойни но могат да си напечатат пари.
И малумните хора си викат урааа дигнаха ни заплатите с 5%, обаче не виждат, че цените на всичко са им ги дигнали с 50%.

именно като си напечатат

То няма държава която да иска да развие това нещо, понеже това означава да изгубят контрола върху хората си . Няма да знаят кой колко пари има. Нито ще могат да му запорират сметката когато им стане неудобен. Няма да могат да си въртят мръсните схемички, като дават много пари на някой да върши някаква мръсна работа. А тия пари, че са само хартия и не са обложени в нищо на никой не му пука.

@vins Как точно ще си напечатат ? нали това е цялта идея на bitcoin да има ограничено количество, така че да има стойност. Ако се появи 21000001-вия bitcoin това ще накара хората да сменят валутата много бързо и пак няма да има проблем с инфлацията.

Защото чак сега се усетиха и защото от 1 седмица всеки ден дават новини по бтв и нова и защото Англичаните предприемат мерки за анти-тероризъм и анти-пране на пари докато ЕЦБ си бърка ви носа и говори за премахване на гаранцията за депозите, защото знае че повечето от половината и ЕУ банки вече са в играта с криптото и няма желание да ги прецака, защотот после ще трябва да ги бейл-аут-ва.

Хака на NiceHash допълнително е повлияло на ситуацията.