ПИБ спря сметките на всички биткойн търговци

На 6 декември вечерта (в деня на Банкера!) Първа инвестиционна банка спря достъпа до сметките на всички сайтове за обмен на биткойн в България. Без предупреждение и без обяснение.

Тъй като ПИБ бе единствената ни връзка с международните борси, трябва да преустановим работа, докато намерим нова банка партньор.

Ще ви държим в течение за случващото се тук.

Здравейте,
вчера направих поръчка за bitcoin за сумата от 1000лв., която бе преведена от мойта банка към ПИБ.
Искам да попитам какво следва сега ? Срещу посочената сума не съм получил биткойни .

Аз имам поръчка от през ноща но не през ПИБ но чакам да ми бъде пратена през Епей.

Здравейте,
Същият случай, но с 20000.
Може ли да получим яснота по въпроса?

Поздрави,

И аз съм за 1 биткойн

Всички продажби на койни ще бъдат изпълнени - само че за да заредим пари в иПей трябва да получим достъп до банковата сметка в ПИБ първо… Дори и с ръчни нареждания от клон…

Вижте имам ви пълно доверие не ме разбирайте погрешно. Ако искате може да помогна с нещо. 0888121109

Странно решение на ПИБ. Не и носи добра слава. Преди седмица през тях преведох пари на Битстамп. Беше ок. После получих обратно… какво ли правят всъщност?

Като цяло банковата система е пълна с пробойни. Мисля, че са почнали да стават много измами с хакнати банкови сметки, които после източват пари през биткойн и ПИБ са решили да спрат да се занимават.

Благодарим на всички за позитивните отзиви. Ще ви държим в течение…

Здравейте,

със сигурност ситуацията е сложна за вас и неприятна за клиентите Ви. Не виждам да се ангажирате със срок, в който да решите проблема и това е притеснително. Би трябвало да сте подготвени за подобна ситуация със сметка в друга банка, но явно не сте.
Искам да разбера кога ще получим биткойните, които сме поръчали вчера и по какъв курс. Пазарът е много динамичен и чакането да си решите проблема не би трябвало да е за сметка на клиентите ви. И какво ако в скоро време не получите достъп до сметката си? “Ще ви държим в течение” не е приемлива комуникация в тази ситуация.

3 Likes

Парите, които сме получили по сметката, след като ни е затворен достъпа, ще бъдат върнати обратно. Няма как да пуснем биткойн за тях по цената, която е била, защото няма как да сме знаели, че има постъпил такъв превод, за да купим от кракен…

Подобни събития са известни като форс мажорни и няма какво да направим. Дори и да имаме друга банкова сметка, това нямаше как да реши вашия казус.

Добре. Да разбирам, че след като вчера направих превод през друга банка, тези пари ще ми бъдат върнати?

zdraaveite, kakava e situatziata s easypay, snochti kasno pusnah porachka. Inache sam polzvala zapadni saitove ot edna sedmitza chakam za verifikatzia, koiato triabvashe da e 24 chasa i iskam da vi blagodarya za profesionalizma.

разбира се

поръчките по изипей са изпълнени. Мерси за разбирането

ПИБ са виновни за ситуацията, трябва да се даде гласност на ситуацията. Нахалници, как си позволяват да правят такива неща, не мога да повярвам в каква държава живеем.

Ами в такъв случай разликата би трябвало да е за ваша сметка. Това само в случай, че искате да продължите да се занимавате с този бизнес. Иначе няма гаранции, че този прецедент няма да се случи отново и Вие пак да го обявите за форс-мажорно обстоятелство, като всички негативи останат за вашите клиенти. Кой би поръчал отново през вас?

Не мисля, че тезата Ви, че ситуацията е форсмажорна би издържала в съда - това е обикновен бизнес риск, който сте подценили. Затова пък резултатът е пропуснати ползи за клиентите ви.

Апелирам да преосмислите позицията си “няма какво да направим”. А ако все пак сте решили да връщате парите, очаквам това да се случи днес.

2 Likes

по принцип би било нормално, ако са решили да не работят повече с нас, да ни дадат срок да преустановим дейност по нормален начин, без да ощетяваме клиентите си, но…

Кристина - ще се видим в съда :slight_smile:

Kristina, az kakto kazah imam opit s drugi saitove, dori i v Luxembourg ima backlog i srokovete ne se spazvat

Аз много отдавна гледам да си нямам вземане даване с тях, не знам вие защо решихте да работите с “Бай Ганьо”, толкова ли нямаше сериозни банки, че до тях опряхте???

всички български обменни бюра за биткойн работят с ПИБ - те бяха най-ларж по темата…