Bank.Crypto.bg - Често задавани въпроси

Нагледно ръководство как протичат покупките и продажбите на биткойни през bank.crypto.bg, може да откриете на следните линкове:

Как да купим биткойн с bank.crypto.bg?

Как да продадем биткойн през bank.crypto.bg?

Ще се радваме да попълним съдържанието на тази страница с всеки въпрос, който ни зададете като отговор в тази тема.

Основни въпроси

Необходима ли е регистрация?

Да, за да достъпите услугите на сайта е нужно да си създадете акаунт, а след това да преминете и през верификация. За успешна верификация ще се наложи да предоставите три имена, ЕГН, снимка на лична карта и селфи (с документа за самоличност и бележка с дата и надпис “За търговия в Crypto.bg”). Инструкции за верификация ще откриете тук: Как да се верифицираме в bank.crypto.bg

Защо да ползвам bank.crypto.bg, а не някоя световна борса?

Покупко-продажбата при нас е доста по-бърза, нямаме лимити на търговия и сме винаги за вас на линия.

Защо няма телефон за връзка?

Махнахме телефонната поддръжка, защото губим много време в разговори, които не са свързани с дейността на сайта. Ако все пак имате въпрос, свързан с верификацията или поръчка можете да ни го зададете на help@crypto.bg и да оставите телефон за връзка, а ние ще ви потърсим.

Опции за покупка и продажба на биткойн

bank.crypto.bg е създаден, за да работи единствено с банкови трансфери, след преминаването на верификация. Ако не искате да предоставяте личната си информация, можете да купите биткойни посредством Easypay и Cashterminal от crypto.bg

Как да платим по банков път?

Да приемем, че сте преминали верификация и сте генерирали поръчка за покупка. На имейла ви сме изпратили съобщение, което съдържа информацията за нашата банкова сметка и основанието, което трябва да запишете. Можете да наредите парите чрез своето онлайн банкиране или на място в офис на нашата банка. За основание се записва САМО и ЕДИНСТВЕНО " Поръчка 123456* ". Имайте предвид, че сверяваме името на изпращача на парите с това, което е преминало верификацията. Ако името не отговаря, поръчката ще бъде отказана, а парите сторнирани към сметката, от която сме ги получили. Некоректно записано основание също може да доведе до сторниране на плащането.

*Номерът на вашата поръчка ще бъде уникален и може да бъде използван само веднъж.

Минимумът за поръчка е 100 лева, а максимумът 10 000. Можете да закупите Биткойни до максимум 30 000лв. в рамките на един ден. Оставащия ви лимит може да следите от “Меню - Редакция на профил - Текущ дневен лимит за покупка”. Ако желаете да купите за по-голяма сума, трябва да се свържете с нас на help@crypto.bg

Как да получим пари по банков път?

Тук е много просто. Трябва само да спазите правилото, че името на получателя на парите трябва да отговаря на името, с което е верифициран акаунтът. Разбираме, че едно лице може да има сметки в няколко различни банки, поради това приемаме, че IBAN-ът не е константа и може да се променя. Него ще трябва да посочвате при всяка поръчка. Парите нареждаме ръчно, след първото потвърждение на биткойн транзакцията, поради което може да възникнат известни забавяния. БИСЕРА (междубанковите) преводите се обработват в рамките на работния ден - около следните часове: 10:30, 13:30 и 16:00. Имайте го предвид, при известно забавяне на транзакцията. :slight_smile:

Други въпроси, свързани с банковите преводи

До какви суми може да се купува/продава?

Минимумът за еднократна покупка и продажба е 100 лева, а максимумът 10 000 лева. Ако желаете да продадете или купите за сума, надвишаваща този лимит, ще трябва да направите няколко отделни поръчки. Максимумът е 30 000лв. на ден. Ако желаете да закупите/продадете за повече, може да ни пишете на help@crypto.bg

Колко потвърждения в блокчейна се изискват при продажба на биткойн?

Изискваме едно потвърждение в блок-веригата на биткойн, което средно отнема 10 минути, но може да продължи и 40 минути. Ще получите имейл, след като потвърждението е засечено от нас и наредим парите.

Какви са платежните такси?

Допълнителните такси са минимални. Един междубанков превод струва 1-2 лева в зависимост от банката, която ползвате, а таксата по биткойн транзакцията, която също се понася от клиента, в момента е под 1лв.

За биткойн портфейлите

Защо ни е биткойн портфейл?

За да си купите биткойн, трябва да притежавате така наречения биткойн портфейл. От него генерирате биткойн адреса, който трябва да ни предоставите при поръчка за покупка.

Кой е най-добрият биткойн портфейл?

Има десетки безплатни, сигурни и анонимни биткойн портфейли за компютър, телефон или браузер. Най-добрите за момента са Jaxx Liberty и Mycelium. Ако планувате покупка на значителни количества биткойн, е най-добре да се замислите за хардуерен портфейл от рода на Ledger Nano S. Такъв можете да поръчате от нас на имейл help@crypto.bg или shop@hash.bg. С радост ще ви съдействаме. :slight_smile:

Други въпроси

Предлагате ли други крипто валути?

Към момента предлагаме само биткойн, но не пречи да отправите запитване на help@crypto.bg. Ако имаме възможност да ви предоставим Ether, Litecoin или друга валута, няма да ви откажем.

Гаранция на цената

Ние не търгуваме срещу клиентите си, а изпълняваме незабавно всяка сделка на борсата. Логично, чак след като получим плащане от вас. Поради тази причина поръчките ви стават активни след отчитане на банковото плащане или след отчитане на биткойн транзакцията ви към нас. Под “Активни” разбирайте, че това е момента, в който фиксираме курса по поръчката. :slight_smile:

За колко време стават покупките и продажбите?

Времето за осъществяване на покупките и продажбите да отнеме от няколко часа до един работен ден, заради бавните междубанкови трансфери или липса на потвърждение на биткойн транзакцията.

Работно време

Разплащателната система Биткойн “работи” 24 часа в денонощието, 365 дни в годината и никога не се е случвало да е недостъпна. Ние сме зависими от банката, затова може да считате, че сайтът bank.crypto.bg работи, когато и банките работят. Това не пречи да регистрирате поръчки в извънработно време и да нареждате парите по тях, а когато получим трансфера, ще ви изпратим койните. Изпращането на пари от наша страна ще се извършва и в извънработно време, но с риск да се повторим, отново ще отбележим, че банките не обработват междубанкови трансфери след края на работния ден.

При други въпроси и проблеми

Не се колебайте да се свържете с нас на имейл адрес help@crypto.bg или от линка ПОДДРЪЖКА в левия край на страницата. Отговаряме подробно на всички въпроси. Най-добре е обаче, ако имате въпрос, на който не сме отговорили тук, да го зададете като отговор на тази тема, за да помогнете и на други, които биха искали да знаят отговора му :smile: