Нова функционалност - "Заплют" биткойн адрес

След като вече над година работим посредством клиентски номера за покупка на биткойни, решихме, че е време да въведем подобна функционалност и при продажбите. Чрез нея целим максимално да съкратим времето, което нашите клиенти трябва да отделят, за да продадат биткойните си при нас.

Какво представлява тя?

Новата функционалност наричаме “Заплют” биткойн адрес. Тя работи на принципа на клиентските номера, което означава, че след първоначалната регистрация на адреса няма да се налага повторно да посещавате crypto.bg, за да регистрирате поръчки за продажба. След регистрирането на заплютия адрес (отнема 2 минути) ще можете неограничен брой пъти да изпращате биткойни към него, а за всяка отчетена транзакция нашата система ще генерира поръчка за продажба по асоциираните със заплютия адрес метод и данни. Продажбите ще се изпълняват според моментния курс.

Как да регистрираме “заплют” адрес?

Регистрацията на заплют адрес става много бързо.

От началната страница на crypto.bg трябва да изберете опция “Продайте Биткойн”:

image

На следващата стъпка трябва да посочите сума или количество биткойни. Както знаете, максимумът за продажба и получаване на парите през Easypay е 5,000лв., а през ePay е 30,000лв. На следващата стъпка ще трябва да изберете метод за получаване на парите, а за да видите всички налични опции, тук трябва да посочите сума, която може да бъде изплатена и по двата метода:

image

На стъпка 4 трябва да изберете желания от вас метод за получаване на пари, а след това да попълните и данните, които се изискват за определения метод:

image

  • За получаване на средства посредством Easypay трябва да попълните три полета: Три имена, ЕГН и Имейл адрес

image

  • За получаване на средства към Микросметка в ePay трябва да запишете своите КИН и Имейл адрес:

image

На следващата стъпка (номер 5 - Статус) ще трябва да сверите своите данни и да проверите дали сте записали всичко коректно, но по-важното тук е да оставите тикчето в полето „Автоматично преизчисляване при промяна на курса“. Именно по този начин заявявате, че сте съгласни с изплащането по моментния курс и нашата системата ще ви генерира “заплют адрес”. Ако премахнете тикчето, ще се генерира еднократна поръчка за продажба.

  • Easypay:

image

  • ePay:

image

След като сте сверили данните, трябва да цъкнете бутона “Продавам…”, което ще ви отведе към финалния екран:

image

От този момент можете да изпращате различни количества биткойни към заплютия адрес и всеки път левовете ще ви бъдат изплащани по асоциираните с адреса метод и данни.

Здравейте винаги ли трябва да бъде мин 0,01 btc за да мога да продам

48 лева бихте ли ми испратели

благодаря много
и извенете за безпокойството

Със този постоянен адрес може да продавате по правило 0.01 (Биткоина).
Но в момента който плащате с Портфейла си може малко да намалите числото.

Имам въпрос отностно новите промени и деактивацията на (заплют) адрес, ще ни бъдат ли възстановени транзакции към такъв, понеже никъде във въпросният имейл относно тази деактивация не беше опоменато, че се деактивират абсолютни всички адреси започващи с цифра 3

Как става сега ? Генерира нов адрес, но превода не минава към него, седи си пендинг и това е…опитах 3 пъти и не става, новят генериран адрес от вас го няма изобщо в блокчеина. Изобщо може ли да се изплатят биткойни по банкова сметка към момента ???

Благодаря!

Какво правим когато портфейлът ни е с legacy адрес и не можем да изпратим към вашият нов bech32, и говоря конкретно за блокчейн защото там ми дава че вашият адрес е невалиден?