ПИБ спря сметките на всички биткойн търговци

Извинявам се че влизам в темата,но всички биткойн търговцив България,не сте търговци а сте едни прекупвачи.Вие нямате пари в брой.Купувате или продавате през 1-2 процента.Вие печелите на гърба на банката и на гърба на клиентите.Тоест вие конкретно не сте нужни на никого.Аз лично съм си превеждал пари от кракена към пощенска банка и към фибанк и не съм имал проблеми.Директни преводи - направо по сметка.Не виждам какво се оплаквате от Фибанк - явно им е писнало да ви обслужва без да печели нищо от това.Като толкова искате да сте независими от банковата система - направете си ваша каса и ваш оборот.А не да разчитате на традиционните банки.Надали Фибанк не са ви подсещали многократно че все пак трябва и част от печалбата да остава за тях.

Мое мнение - и аз да съм фибанк,и аз бих ви спрял.Аз лично си превеждам пари от кракена и банката не ми иска никаква такса.А аз тия пари ги харча.Еми каква е далаверата на банката - нула.Въртят едни огромни пари а печалба никаква.

Нормално е банките да мрънкат.

Добре де, в такъв случай положението не ли е малко патово? Как ще оперирате без българска банка?

Май не си много наясно с материята…

И аз така работя. Явно банките искат да имат повече преводи като бройка и по-малки. Така си взимат повече комисионни. Изобщо не е трудно да си имаш акаунт на борса за биткойни. Риск си има, ама то кьорав карти не играе.

1 Like

Знаете ли дали в момента xchange.bg обменят?

мисля, че да…

Аз след малко се прибирам и ще пробвам да си купя от xchange.bg чрез E-pay.
От тази сутрин в сайта им е позволено купуването, дано няма грижи…

А чрез cashterminal купуват ли ?

Стамене,
чета на ПИБ обяснението тук:

https://www.fibank.bg/bg/informatsiya/page/782/item/1182

и си мисля … Банките кореспонденти са необходими само при SWIFT системата … при SEPA няма такива. Ако ползвате услугите на европейски ексчейндж, който прекарва трансферите през SEPA, няма ли да се реши проблема?

Виждам че са писали нещо за Commerz Bank … да не би ексчейнджа който ползвате сметките им за Европа да са в Commerz Bank … Ако смените ексчейнджа дали няма да се реши проблема …

… разсъждавам просто на глас

С карта Visa на ОББ и MasterCard на ПИБ също може да се пазарува в Coinbase в момента, ако човек си запуши носа за свинската комисионна (4%).

1 Like

В двете посоки ли това?

Как може да направите форум без да има възможност да се пращат ЛС ??? xD

В двете посоки на кое? :slight_smile: С карта можеш само да купуваш валута в CB. За продажба и репатриране има само SEPA превод.

Със ПИБ съм превеждал пари към Coinbase, но отдавна, и нямам актуална информация дали още става номерът. Но миналия понеделник (4.12) изтеглих пари от Coinbase към ПИБ и преводът пристигна без проблеми.

Все пак обаче става дума за малка сума и то от частно лице, случаят не е съпоставим с това, което се случва с биткойн търговците. Силно се съмнявам, че която и да е банка ще откаже да приема SEPA преводи дори когато е ясно откъде идват парите.

1 Like

само да кажа…
токущо си купих от xchange.bg чрез Epay.
Стана за секунди.

Колега, имам нужда от допълнителен доход, както предложихте, кво да пиша за вас освен тука?
Не видях днес BREAKING NEWS, за Coinbase блокира сметките на който да е, и никви breaking news не виждам от няколко години на dnevnik i capital отдавна.

В darik поне има забавни новини, как държавата държи някви милярди в койни ма отрича щото уж не знаят кво е тва, има ПР как ПИБ спират да работят с крипто, в Money.bg има смешки както 40% от койните се държат от едни 1000 елюминати, при вас има нещо за фючър енерджи ма никой не пише, че е на Пеевчето, в пиковете на пеевчето пише, че тоя дето ви плаща заплата да се правите на интересни и велики са запорирали някви къща на морето, вие понеже информирате цяла България с проверена информация - нищо не пишете, но по форумите има breaking news…
чаках цял ден на капитал да прочета няква проверена реална информация, що xchange.bg работи с пиб още, като уж спират и т.н. Разследващи сериозни журналисти, евала, машала, Cheers, надраве
Голяма журналистика сте и вие, американско-фундамелните медии, проверявате всичко докрай кво ви е позволено да пишете и кво не като всички

@maerc
Не съм пробвал.

Това само за SEPA трансферите ли важи, защото се опитвам да купя в coinbase с карта на ПИБ и ми отхвърлят трансакцията?