Gladiacoin е пирамида - не давайте и стотинка там

В последните дни имаме все повече запитвания за “проекта” GladiaCoin, където неизвестни хора ви обещават да ви удвоят биткойните в рамките на 90 дена! И искат да им дадете парите посредством биткойн - защото биткойн не е проследим…

Замислете се, че живеем във време, в което доходност от 10% на година се счита за върхово, а банките в Западния свят дават кредити за 30 години за 3% на година. И тези “хора” от GladiaCoin няма да си вземат пари за 3% на година, а ще ви плащат на вас 100% за 3 месеца…

Това е толкова малоумно, че е направо смешно. Основната теза на схемата е, че те правили арбитраж между биткойн борсите по света - купуват евтино от едната, продават едновременно на другата и бам - лесни пари от нищото. Да, подобен арбитраж съществува между борсите по света, но той се изразява в порядъка на 1-2%. При това не можете да купите и продадете 1000 биткойна - възможности се появяват от време на време за части от биткойна. И дори и да направите тези 1-2-3% печалба, след това трябва да пренесете парите през целия свят. Докато това е лесно за биткойните, за нормалните пари е скъпо удоволствие.

Ето пример: ако купите с евро биткойн в Англия и го продадете за Южно корейски WON в азиатската борса, ще свършите еврото в Англия и ще имате много WON в Южна Корея. Понеже биткойна е по-скъп в Корея, ще трябва да прекарате южно корейските пари в Англия, за да купите наново там и продадете отново в Корея. Значи трябва да:

 • изкарате WON от биткойн борсата към банкова сметка в Южна Корея;
 • обърнете WON в евро, което ще ви струва 0.5%
 • пуснете еврото от Корея към Англия, което може да струва 1%, но може да струва и 5%, и ще трае 3-4-5 дена;
 • да преведете еврото от английската банка към борсата

Сами виждате, че цялото упражнение е доста скъпо и дълго като времетраене. В интернет има дори безплатни софтуери, които правят арбитраж. Gladiacoin просто вземат тази идея, раздуват я до безкрай и хващат шарани от цял свят… Не бъдете шаран :slight_smile:

За съжаление някой спекулира и с името на нашия сайт - ще се радваме, ако ни кажете в коя група/страница във фейсбук се помества това:

1 Like

Да, GladiaCoin е пирамида, както е всеки MLM. Пирамида са AVON, Oriflame и т.н. Има ги от години и ще ги има още много години. MLM е бизнес концепция на доста над моите и вашите години взети заедно. Пирамида е и всяка фирма, която има един (или малък брой) собственици и много служители с по-ниска йерархия.

За информация на автора също искам да уточня, че биткойните са универсално разплащателно средство в борсите. Именно с биткойни можеш да си купиш всяка криптовалута. Подозирам именно това правят - търгуват най-вече с други криптовалути, с много по-голяма волатилност от биткойн. Ако си направите труда да видите каква е разликата в различните борси ще разберете, че това за което пишат никак не изглежда лъжа.

Аз участвам в проекта GladiaCoin и мои приятели също. Правим пари от това.
Наясно сме, че това най-вероятно няма да продължава вечно. Както е с някои банки, примерно. Както е и с много фирми. Фирмите фалира, банките по-рядко, но и те. Този проект също няма да е вечен.
За себе си реших да рискувам малка сума, която удвоих за няколко дни.
Получих я в Coinbase портфейла си точно както е описано в сайта на GladiaCoin.
Мои приятели направиха същото. Някои направиха от 0.1 биткойна почти 2 биткойна за две седмици.
За мен тази платформа е печеливша. Дали ще е печеливша и за вас, не знам.
Тепърва ще се появяват нови и нови платформи опериращи с Биткойн.
Измама ли е GladiaCoin? За мен не, аз си върнах инвестицията, че и дори много повече. :slight_smile:

В живота има много други високо рискови инвестиции. Човек или участва или си стои на сигурно и никога не губи, като респективно и никога не печели, но поне е спокоен, че не е изгубил. Този тип инвестиции не са за всеки! :slight_smile:

Стамен,според кого е пирамида че не разбрах?Аз мога да кажа че crypto.bg са мошеници;)

Стамен, лично аз познавам “шараните”, които участват в Gladiacoin и които до момента са закупили около 50 биткойна от твоята борса.Ще трябва да си поговоря с тях…

Абсолютна пирамида. Вкарвал съм малки суми на подобни “проекти”, най-малкото за тест. Излизал съм и на плюс, но най-важното е, че се научих да ги разпознавам. Тук ще се задоволя само с първия закон за разпознаване на понцитата: Ако усетиш силен импулс да си дадеш парите на доверие, т.е. без никаква РЕАЛНА информация - бягай.

Ясно е, че за хората на върха на пирамидата тя не е измама, защото те не само че си връщат вложените пари, а и осъществяват солидни печалби.

И ако всички вие, които движете този проект в България (доста сполучливо, трябва да се отбележи) казвахте: “Хора, това е нова пирамида, добре измислена, мислим, че ако влезете сега, ще е достатъчно навреме, за да си възвърнете парите, преди да се срине”, нямаше да има нужда да пиша това предупреждение. Но вие поддържате риторика, която подлъгва не толкова добре запознатите хора и се възползвате от незнанието им, за да се обогатите вие и тези над вас… Ако насочите способностите си в някой реален крипто проект, ще имате много по-добри резултати и ще харчите печалбите си с много по-чисто съзнание.

Не е ли ясно, че не желая и цент от този “бизнес”, след като публикувам тази статия.

Здравейте! Много,много нов съм в тази работа с биткойните и искам да попитам какво може да ми кажете за 2 сайта,които привлякоха вниманието ми. startminer.com е единия където докато си работи компа и се набират сатошитата с 40 на минута за безплатната версия…Но искам да попитам дали да си ъпгрейдна плана,защото на този след направени 500 000 и заявка да си ги взема вече седмица не идват в портфейла ми! Другия сайт е: starbitinvest където инвестираните биткойни трупат лихва за определен от самия теб период на време… Там съм сложил малка сума за проба и след първия ден виждам,че са започнали да се увеличават! Накратко съмсем като лаик,какъвто съм в тази сфера искам компетентно мнение за тези и разбира се за други интересни сайтове! Благодаря предварително! Всеки съвет ще ми е от полза!

Стамене,така сериозно вредиш на авторитета на Криптобг.Един поглед в Coinmarcetcap сочи,че само от маржовете на различните борси се печели много повече от 2% на ден.Ти даваш примери с банките в Сащ,само че те не оперират с криптовалути,а с фиатни пари.Всеки който разбира малко от математика може да провери това което казвам

Човек, аз се занимавам с крипто-борси от три години и ти казвам, че да - има възможности за арбитраж, но те далеч не са такива, че да докарват и 20% на месец. Още повече, че можеш да си докараш добра възвръщаемост за макс 1-2 биткойна, но не и повече - няма толкова ликвидност по борсите…

Замислете се: ако можеш да си удвоиш парите за 3 месеца, дали ще даваш тази възможност на друг.

Но вие искате да вярвате - аз каквото и да ви кажа, ще намерите аргумент срещу него. Има си и термин за това: Confirmation Bias - прочетете за него.

Мисля, че щях да вредя на авторитета на crypto.bg, ако си затварях очите с цел да не изпусна комисионата от продажбата.

Не съм ги чувал тези сайтове, такива са хиляди, но повечето изчезват след известно време… Ето тук можеш да попиташ, там хората знаят повече: Форум за фосети

Така е,изчезват.Аз обаче си удвоих биткоините за 5 дена.Всеки си преценява дали иска да е вътре;)

Както казах, напълно е възможно и е така за хората, които се включат достатъчно рано. И ако вие казвате на другите: “Виж, това е пирамида, но мисля, че има още доста хляб вв нея, защото е направена добре и е още много млада. Така че ако вкараш сега, ще се намерят достатъчно балъци още, за да си избиеш инвестицията и да си напред”, това предупреждение нямаше да стресне и направи впечатление на никого.

Сложих тази тема, за да предпазя най-уязвимите сред нас: тези, които чули че биткойн расте, не правят разлика между гладиакойн и биткойн, и са най-отчаяни за лесни и бързи пари, а оттам и най-лесно вярващи…

Това е инвестиция и както всяка инвестиция съдържа риск.Това са пари които ти не контролираш.Аз винаги го казвям на моите хора.Как реши че е пирамида и изобщо какво е пирамида според теб?

Финансовите пирамиди представляват модели за печелене на пари, при които приемането на нови членове носи приходи на старите членове. Обикновено не се произвеждат никакви продукти или услуги.

източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/Финансова_пирамида

Ако някой си въобразява, че създателите на Гладиакойн осъществяват какъвто и да е доход от арбитраж между борсите, го прави за успокоение на вътрешния си глас. Гладиакойн ще затвори в момента, в който дължимите плащания към настоящите членове превишат доходите от нови членове… Ако някой обмисля да се включи днес, трябва да прецени, дали Гладиа ще издържи още 45 дена (когато ще с върне инвестицията)… 45 дена са цяла вечност в крипто света…

Имаш ли доказателства че не правят арбитраж?

Имам - здрава логика и опит с крипто борсите.
Ти какви доказателства имаш, че правят?

Няма доказвателства, че правят каквото и да било. Може просто да раздават биткойни. :slight_smile:
Но е факт, че няколко човека вече извадихме повече пари от там отколкото вложихме.

На всеки на когото споделям му казвам, че рискът да изгуби парите си е голям и трябва да опита точно с толкова, колкото ако загуби да не му повлияе на живота - здраве, семейство, образование и т.н. В никакъв случай да не се хвърля на кредити и т.н. Това е второто което казвам след “От това можеш да спечелиш.”.

до Stamen

Има някой детайли които пропускаш отностно този тип хайпове.

 1. Гладия е първият такъв тип хайп и работи вече от 5 месеца което е доста време за подобна структура.
  -статистиката показва че такъв тип хайпове затварят или Август или Януари (най-слабите месеци от към интерес на клиентите((buyer’s behavior))
  2.Има далеч по скандални пирамиди на същия принцип като Betrobot - 6% на ден WalletPlus - 3,3% на ден (вече не работи) :smile: има сега една с 8% на ден (не помня как се казваше) така че 2,2% на ден си е напълно реалистично
 2. Докато биткойна расте , от тези платформи ще се изкарват много добри количества койни
 3. Ако са умни (Гладиякойн) ще започнат да правят същото и с Етерум съвсем скоро и така на теория моделът им крепящ се на големият интерес към биткойн и алткойн МОЖЕ ДА ПРОЦЪФТИ доста напред във времето!
  5.Рискът е голям но потенциалът за печалба е В ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ОТ ТОВА ДА ОТИДЕШ НА КАЗИНО ИЛИ ДА ТЪРКАШ БИЛЕТЧЕТА ОТ ЛОТАРИЯТА НА ПЕЕВСКИ!!!

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
-Ако се прави УМНО този модел може да доведе до ОГРОМНИ резултати с еднократна инвестиция.
Иначе пирамиди има много както и има МНОГО хора които изкарват пари от тях -въпрос на skill

П.С
Този тип хайпове са направени за хора които ОБИЧАТ риска !
Няма гаранция до кога ще се плаща -АБОСЛЮТЕН ФАКТ!
Играеш- имаш шанс да спечелиш Не играеш - седиш и гледаш другите как печелят или губят

Здравейте,
Включвам се за да подкрепя Стамен.
Основателите не използват парите ви за да ги умножават честно и да ви дадат процент. Те просто ги събират за да ви ги вземат.
Процентите, които ви дават идват от новопостъпилите членове и от старите, които не спират да реинвестират. Някои от участниците, твърдейки, че са изкарали пет пъти повече от първоначалната инвестиция, на практика имат парите само на теореия, понеже непрестанно реинвестират и балансът по-тяхната сметка е близък или равен на нула.
Времето за просъществуване на пирамидата зависи от пропорцията на инвестиращите и реинвестиращите към тези, които реално си прибират лихвата.
Тези, които прибират лихвата си, както и тези, които присъединяват нови членове, са печелившите и то само ако ако в момента на рухване на пирамидата, имат повече събрана лихва отколкото вложена сума.
В момента в който сумата раздадена като лихва започне да нараства повече от сумата събирана от нови членове и реинвестиция на стари, тези, които не са си прехвърлили парите по сбствените си биткоин сметки ще загубят всичко, което са вложили.
Та освен тези, които ще загубят и тези, които са отгоре на пирамидата има и много малък процент от хора, които ще спечелят, като редовно прехвърлят лихвата по сметката си и не реинвестират. Малък процент са, защото е трудно да си спечелил лесно и да не се включиш отново.

2 Likes

Явно, тук никой не разбира от бинарна система на МЛМ, няма бинарна система в света на която и компания да е,която да се усвоява над 15%. Просто това е световната статистика,а приходите са много повече.Така ,че не чакайте Гладиакоин да спре скоро.Стамен го разбирам защо говори против Гладиакоин,просто защото хората я предпочитат пред Cryp Trade Capital където той участва. Там също няма продукт нито услуга ,а и затварят парите на хората за 1 година,за малък процент и ако не участваш с огромна сума или не регистрираш хора постоянно,поросто няма смисъл. Твърдението ,че процента печалба в Гладиакойн е 2,2% ,също не е вярно ,това са дневните начисления, печалбата е 1,1%, което е в рамките на допустимото за този биснес.Така че, хората да си преценят къде да участват,аз предпочитам Гладиакоин и тя няма да спре скоро.Приятно печелене в Cryp Trade Capita Стамен.