Как да купим Биткойни през Cashterminal Online?

Преди да започнем с инструкциите за регистриране, верификация, депозиране на средства и покупка на биткойн през Cashterminal Online, трябва да си регистрирате клиентски номер в crypto.bg. Ако вече имате такъв, можете да преминете директно към същинската част :slight_smile:


Регистация в Cashterminal Online:

От началния екран трябва да натиснете бутон “Регистрация”:

Той ще ви отведе към следния прозорец:

Трябва да попълните полетата със своите данни, след което да натиснете бутон “Регистрация”. Можете да се регистрирате и с Facebook или Google акаунт, при което Cashterminal автоматично ще получи вашата информация от тези платформи, спестявайки ви времето за попълване на полетата с личната ви информация. При успешна регистрация ще получите следното имейл съобщение:

Сега трябва да потвърдите своя имейл адрес и регистрацията в сайта. С един клик върху “тук” ще бъдете директно пренасочени към своя акаунт:

Ако желаете да персонализирате акаунта си, можете да добавите желаните от вас сметки още сега. Ние ви съветваме да пропуснете тази стъпка и да преминете директно към верификацията.

Верификация на акаунт в Cashterminal Online:

Ето така изглежда основната страница на вашия акаунт:

Сега трябва да добавите своя клиентски номер от Crypto.bg. За целта трябва да изберете опцията “Добави” от полето “Моите акаунти”:

Този бутон ще ви отведе към следния екран:

На мястото на “Име на акаунт” можете да запишете Биткойн или Биткойните на Георги, или нещо друго, което да ви подсказва кой биткойн адрес стои зад клиентския номер. Важното е в полето “Клиентски номер” коректно да въведете десетцифрения код, който по-рано генерирахте в crypto.bg. След това кликнете “Готово”. По тази начин ще добавите своя клиентски номер в секция “Моите акаунти”:

На този етап не можете да закупите биткойни от нас, защото все още не сте преминали верификация. За да стартирате верификацията, трябва да направите опит да изпратите средства към нас:

Пред вас ще се покаже pop-up прозорче, което ви информира, че е нужно да се верифицирате, за да продължите напред:

416b894c-236a-4a6d-bb77-eb9e09e33347

Кликнете “Добре”, за да започнете верификацията. Това ще ви отведе към друг прозорец, където трябва да попълните данните си по лична карта:

След като попълните полетата със своята лична информация, трябва да натиснете “Напред”, което ще ви отдеве към нов прозорец:

Сега трябва да прикачите копие от личната си карта (предна и задна страна), извлечение от банковата си сметка за последния месец и битова сметка, от която да се вижда, че адресът ви по лична карта съответства с адреса ви на местожителство. Ако нямате биткова сметка на свое име или не живеете на адреса си по лична карта, можете да прикачите извлечение от кредитна или дебитна карта. Обикновено адресът ви по лична карта фигурира в този вид извлечения :slight_smile:

След подаването на на документите трябва да изчакате до 24 часа, през които Cashterminal ще провери вашата информация и ще потвърди верификацията ви. Възможно е това да се случи и за по-малко от 24 часа. Очаквайте имейл за потвърждение!

След успешната регистрация и верификация преминаваме към захранването на акаунта със средства. Тук имате три основни опции за депозит:

  1. Чрез банкова карта.
  2. Чрез депозит по банков път (от българска или чуждестранна банка).
  3. Чрез депозит през Cashtemrinal автомат.

image

  1. За депозит с дебитна/кредитна карта е нужно предварително да регистрирате своята карта. Името на картодържателя трябва да отговаря на името в акаунта:

Захранването с кредитна/дебитна карта, издадена в Европейския съюз ще ви струва 0,9% от сумата (мин. 0,2 лв.), докато захранването с карта, издадена извън ЕС ще ви струва 2,5% (мин. 0,8 лв).

  1. Значително по-евтино е да депозирате средства с банков трансфер. Депозитът на средствата ще ви струва само 50 стотинки и не зависи от размера на превода.

image

Парите трябва да изпратите към следната сметка:

Обърнете внимание, че за основание на превода се записва номерът на акаунта ви в Cashtemrinal Online. При вас полето “Референция” ще съдържа друг десетцифрен код, който трябва да отговаря на този номер от началната страница:

Обикновено отнема до максимум 48 часа преди изпратените по банков път пари да се появят в акаунта ви. Надяваме се, че екипът на Cashtemrinal ще подобри това и много скоро ще отнема по-малко време. Максималната сума, която можете да разполагате/съхранявате в Cashtemrinal Online акаунта си е 30 000лв.

  1. Ппоследната опция за захранване е чрез депозит на кеш през един от хилядите автомати на Cashtemrinal в страната. За целта отново трябва да използвате номерът на акаунта си в Cashterminal Online.**

Натози етап имате напълно верифициран и захранен акаунт в Cashterminal Online, с който желаете да закупите биткойни от crypto.bg:

Сега вече можете да “презаредите” своя crypto.bg клиентски номер:

Бутонът ще ви отведе към следния прозорец:

Тук трябва да попълните сумата, за която желаете да купите биткойни. За целите на тези инструкци ще купим за минимумът от 10лв., но вие можете да закупите биткойни за максимум 10 000лв.

Натиснете “Презареди” и изчакайте няколко секунди, след което ще получите потвърждение за успешното зареждане на пари по клиентски номер.

image


Към момента тарифата за покупка на биткойни през Cashterminal Online e равна на тази за директна покупка през един от техните автомати - 1.2% от сумата депозирана по клиентския ви номер в crypto.bg. От друга страна този метод ви дава възможност на практика да купувате биткойни чрез банков превод, което в момента е много трудно постижимо в България.