Как да купим биткойн с bank.crypto.bg?

Ако сте нов потребител, преди всичко ще трябва да се регистрирате и верифицирате, след което да се сдобиете с удобен и подходящ биткойн портфейл. Силно ви препоръчваме Jaxx Liberty и Mycelium

Ръководство за регистрация и верификация ще откриете на следния линк: Как да се верифицираме в bank.crypto.bg


Ето как можем да заредим нашия биткойн портфейл посредством bank.crypto.bg:

След успешно премината верификация, пред вас ще се открият бутоните “Купете Биткойн” и “Продайте Биткойн”. Изберете червения бутон:

image

На следващия екран трябва да посочите сумата или количеството биткойни, което искате да купите. Когато попълните едното поле, другото се калкулира автоматично според моментния курс:

*Минималната сума е 100, а максималната 10 000 лева.

image

В случая ще дадем пример с покупка за 200 лева. Попълнихме полето, а калкулаторът автоматично пресметна на какво количество биткойни се равнява тази сума. Сега можем да продължим напред:

image

Тук се изисква да предоставим единствено биткойн адрес, на който да получим закупените койни. Полето с имейл адрес е автоматично попълнено и не може да бъде редактирано. На този имейл ще получите съобщение с данните по поръчката. “Продължи” ще ви отведе към последния екран:

image

Тук може да сверите данните по поръчката. Обърнете внимание и на написаното отдясно. Първото плащане от непозната за нас сметка ще бъде задържано до 17:00 на следващия работен ден. За да подадете поръчката ще трябва да приемете общите условия на сайта, което ще “отключи” червения бутон, с който да потвърдите поръчката си. Пред вас ще се открие информацията, която ви е нужна, за да извършите плащането:

image